Παρίσι

Η Γαλλία έχει θεωρηθεί από καιρό κέντρο για την ευρωπαϊκή τέχνη και μουσική. Η χώρα καυχάται μια ευρεία ποικιλία της γηγενούς λαϊκής μουσικής, τις μορφές που παίζονται όπως και από τους μετανάστες από την Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία. Στον τομέα της κλασσικής μουσικής, Η Γαλλία έχει παραγάγει διάφορους θρυλικούς συνθέτες, ενώ η σύγχρονη λαϊκή μουσική έχει δει την άνοδο του δημοφιλούς γαλλικού βράχου, λυκίσκος ισχίων, techno/φόβος, και λαϊκοί εκτελεστές.
Δεδομένου ότι η Ευρώπη δοκίμασε ένα κύμα αναγεννήσεις ριζών, Η Γαλλία βρήκε τους περιφερειακούς πολιτισμούς της την παραδοσιακή μουσική. Βρετάνη, Λιμουζέν, Gascony, Κορσική και Auvergne ήταν μεταξύ των περιοχών που υποβλήθηκαν σε μια εκλαϊ'κευση της λαϊκής μουσικής. Οι παραδοσιακές μορφές της μουσικής είχαν επιζήσει πιό πολύ στις απομακρυσμένες περιοχές όπως το νησί της Κορσικής και ορεινό auvergne, όπως και τα πιό εθνικιστικά εδάφη Basques και βρετόνοι.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι λαϊκές παραδόσεις αναβιώθηκαν στα σχετικά πρόσφατα έτη για να τροφοδοτήσουν στους τουρίστες. Αυτοί groupes folkloriques τείνετε να εστιάσετε πολύ νωρίς στο 20ό αιώνα μελωδίες και η χρήση ακκορντέον πιάνων.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger