Μίμης Πλέσσας
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, η μουσική παράσταση «Το σινεμά του παραδείσου», αφιερωμένη στον σπουδαίο δημιουργό των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου, τον Μίμη Πλέσσα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από τις 15 Μαρτίου και για 4 Κυριακές, έως τις 5 Απριλίου.

Με χρώμα ελληνικό και θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια  («Η Γκόλφω» ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους βουβή ελληνική ταινία και  γυρίστηκε το 1914), οι ερμηνευτές Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπάζογλου, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Αναστάσης Κολοβός, Πόπη Χριστοδούλου και Άννα Φωτοπούλου θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του, μέσα από τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, θυμίζοντάς μας αγαπημένες μελωδίες.
Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι μακρόχρονη και ιδιαίτερα σημαντική. Ο μεγάλος συνθέτης ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν, διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, ένα μιούζικαλ, με άρωμα, άκουσμα και θέαμα ελληνικού κινηματογράφου, δεμένο με πρόζα και τραγούδια διανθισμένα με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger