Μόσχα
Η Ρωσία έχει μια μακροχρόνια ιστορία κλασσική μουσική καινοτομία. Ο πρώτος σημαντικός ρωσικός συνθέτης ήταν Mikhail Glinka (1804-57), ποιος πρόσθεσε τα θρησκευτικά και λαϊκά στοιχεία στις κλασσικές συνθέσεις, σύνθεση των πρωτοποριακών οπερών όπως Ruslan και Lyudmila και Μια ζωή για το Tsar αν και αυτές οι όπερες ήταν ευδιακρίτως ρωσικά, βασίστηκαν από Ιταλική παράδοση.
Glinka και οι συνθέτες που αποτέλεσαν Η δυνατή χούφτα μετά από τον (Rimsky - Korsakov, Mussorgsky, Balakirev, Borodin και Cιsar Cui) επηρεάστηκε συχνά από τη ρωσικές λαϊκές μουσική και τις ιστορίες. Αυτή η ίδια περίοδος εβλέίδε το ίδρυμα Ρωσικός σύλλογος μουσικής 1859, οδηγημένος από τους συνθέτες Anton και Nikolay Rubinstein. Η δυνατή χούφτα και ο ρωσικός σύλλογος μουσικής ήταν ανταγωνιστές, με τα πρώτα που αγκαλιάζουν μια ρωσική εθνική ταυτότητα και τα τελευταία μουσικά συντηρητικές. Μεταξύ της δυνατής χούφτας οι πιό ξεχωριστές συνθέσεις ήταν οι όπερες Το κορίτσι χιονιού (Snegurochka), SadkoBoris GodunovΠρίγκηπας Igor και Khovanshchina, και η συμφωνική ακολουθία Scheherazade.
Αλλοι προεξέχοντες ρωσικοί συνθέτες περιλαμβάνουν Tchaikovsky, Rachmaninoff, και στο 20ό αιώνα Stravinsky, Prokofiev και Shostakovich. Από αυτούς, Το Tchaikovsky παραμένει η πιό γνωστή εξωτερική Ρωσία, και η φήμη του ως διασημότερος συνθέτης της χώρας είναι αδιαφιλονίκητη. Είναι καλύτερα γνωστός για μπαλέτα όπως Λίμνη κύκνων και Ο καρυοθραύστης.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger