Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας διοργανώνουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην παραδοσιακή μουσική. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20.30 στο θέατρο ΟΥΗΛ και η δεύτερη την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.
Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιείται η συναυλία του φωνητικού συνόλο «Solartissimo» καθώς και του ανδρικού φωνητικού συνόλου του ΣΩΛ υπό την διεύθυνση του Νίκου Στ. Ευθυμιάδη με τίτλο: «Η Μουσική Παράδοση, μια διαφορετική προσέγγιση…» στην οποία θα παρουσιαστούν Δημώδη Άσματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας (Ήπειρο, Θεσσαλία, Δωδεκάνησα, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Επτάνησα), εναρμονισμένα για μικτή και ανδρική χορωδία από γνωστούς συνθέτες όπως Γ. Κωνσταντινίδη, Αλ. Μπαλτά, Χρ. Σαμαρά, Γ. Ιωαννίδη κ.α. καθώς και διακεκριμένους εναρμονιστές όπως Χρ. Σταματίου, Στ. Ευθυμιάδη, Β. Δόικο, Γ. Γράμψα κ.α. Οι συνθέσεις αυτές θα συνοδευτούν από τον καταξιωμένο πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο σε μια διαφορετική προσέγγιση με minimal στοιχεία και σ' ένα τελείως διαφορετικό μοτίβο με μια άλλη ματιά.
Την Πέμπτη 7 Μαΐου θα παρουσιαστεί η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής κ. Χρήστου Καλαμπούκα που θα παρουσιάσει κομμάτια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μια συναυλία στην οποία διαφαίνεται η σημαντικότητα της παραδοσιακής μουσικής τόσο για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας όσο και για τη διατήρηση της κουλτούρας μας.
Η είσοδος και για τις δυο συναυλίες είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger