Η μουσική παράσταση "Ήχοι Παθών" που θα παρουσιαστεί την Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στις 20:30, το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην πλ. Γεωργίου, από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών φιλοδοξεί να αποτελέσει μία εναλλακτική ανασύνθεση επιλεγμένων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Ιησού Χριστού.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στην ενότητα εκδηλώσεων " Το Ωδείο Παρουσιάζει...".
Ο καθηγητής του τμήματος παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου, Ευγένιος Βούλγαρης ερμηνεύει στο τοξωτό τανμπούρ ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας που αναφέρονται στην κορύφωση του Θείου Πάθους, σε μια μουσική απόδοση που στοχεύει να αναδείξει την πνευματική δύναμη του θρησκευτικού μέλους.
Μαζί του ο Γιάννης Μεσσαλάς  ισοκρατεί με το δικό του τανμπούρ και ολοκληρώνει την ενόργανη ψαλτική αναπαράσταση. Ο υμνητικός ήχος επενδύεται οπτικά με αποσπάσματα από την ταινία του Pier Paolo Pasolini, "Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο". Τα video επιμελήθηκε ο Βασίλης Βανταράκης.
Το ηχοτοπίο της παράστασης ολοκληρώνεται με την ηχογραφημένη απαγγελία των ύμνων από την ιδιαίτερη φωνή της ερμηνεύτριας Σαββίνας Γιαννάτου σε μία πρωτότυπη φιλική συμμετοχή.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία θα πρέπει να περάσουν από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου  «Απόλλων» για να κάνουν κράτηση θέσης από το Σάββατο του Λαζάρου 4 Απριλίου 2015. Οι ώρες λειτουργίας του ταμείου είναι :10.00-13.00 &18.00-21.00.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger