Το Τριανόν διοργανώνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μουσικές Τρίτες,
 ένα αφιέρωμα στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης,
 την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στις 20.00.


Στη βραδιά αυτή τιμάται το πρωτοπόρο μουσικό σχολείο που άνοιξε καινούριους δρόμους στην εκπαίδευση, συνδυάζοντας την κλασική εκπαιδευτική γνώση με τη μουσική παιδεία και την καλλιτεχνική νοοτροπία.
Στη βραδιά θα πάρουν μέρος τα σχήματα: Τα «Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής» με υπεύθυνους καθηγητές (διδασκαλία – διεύθυνση) τους: Στέλιο Κατσιάνη, Βασίλη Μπαραμπούτη, Κάρολο Κουκλάκη, Στρατή Ψαραδέλλη, Ειρήνη Δερέμπεη , Μαρία Θεοφανίδη, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Οδυσσέα Στεφανή και (διδασκαλία χορωδίας) τους Θεοδώρα Βάρσου, Γιώργο Γενναίο, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Το κιθαριστικό σύνολο «ΑΘΗΝΑ» με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αστρινό Καραγιωργάκη, Παναγιώτη Αξιώτη, Σταύρο Κατηρτζόγλου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα του διεθνούς ρεπερτορίου κλασικής κιθάρας, αργεντίνικα tangos και milongas αλλά και διασκευές έργων κινηματογραφικής μουσικής και έργων διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών, διαφόρων μουσικών στιλ.

Η Χορωδία Αποφοίτων του σχολείου, με μαέστρο τη Φαίδρα Γιαννέλου παίζει κινηματογραφικές και ποπ μουσικές που ξεχωρίζουν για τη μελωδικότητά τους.

 Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σύνολο που αποτελείται από τους Χάρη Λαμπράκη – Νέι, Νίκο Σιδηροκαστρίτη – Τύμπανα, Δημήτρη Θεοχάρη – Πιάνο , Δημήτρη Τσεκούρα – Μπάσο , οι οποίοι παίζουν δικές τους συνθέσεις που στηρίζονται στην παραδοσιακή μουσική, στην jazz, αλλά και στην καθαρά προσωπική δημιουργική ταυτότητα των μουσικών.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger