Σταύρος Ξαρχάκος

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς», με ερμηνευτές την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία, που οργανώνεται από το δήμο Μαραθώναδεν θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, κατόπιν άρνησης του Κ.Α.Σ.
 
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιούνται μόνο οι εκδηλώσεις αφής της φλόγας κατά την έναρξη του Κλασσικού Μαραθώνιου. Έτσι, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου εξέφρασαν ομόφωνα τις ενστάσεις τους για το αν ο συμβολισμός του μνημείου συνάδει με τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και κατέληξαν στο ότι ο καταλληλότερος χώρος για συναυλίες είναι ο αύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα.
 
Η απόφαση αυτή του ΚΑΣ όμως, βρήκε αντίθετο τον δήμαρχο του Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο οποίος αντέδρασε έντονα δημοσιεύοντας κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τίτλο «Δημόσια συγνώμη».
 
Στο κείμενό του αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Οι "σοφοί" του Κ.Α.Σ. απέρριψαν την αίτηση μου να διαθέσουν τον Τύμβο του Μαραθώνα την πανσέληνο του Ιουλίου (που ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι σ όλη την Ελλάδα) για μια συναυλία που τελείως ανιδιοτελώς μου έκανε την τιμή να δεχτεί να κάνει ένας ζωντανός Μύθος που έχει κάνει την Ελλάδα περήφανη σ’ όλο τον κόσμο και επί 40 χρόνια φίλος μου ο Σταύρος Ξαρχάκος με ελεύθερη είσοδο στο κοινό όλης της Αττικής εννοείται...αφού βεβαίως είχα δεσμευτεί να καθαρίσω τον χώρο γιατί είναι σαν αχούρι όπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Μαραθώνα!!!
 
1ον Θέλω να ενημερώσω όλα αυτά τα ανθρωπάκια ότι στην Ελλάδα το μόνο που της έχει απομείνει είναι τα Αρχαία, ο Πολιτισμός και η κληρονομιά των προγόνων μας που εξαργυρώνεται από τον τουρισμό και ανήκει σε όλους μας. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Και
 
2ον και βασικότερο: Θέλω να ζητήσω μια τεράστια Δημόσια Συγγνώμη στον Σταύρο που ενώ ήθελε με το εύρος του και το ταλέντο του να με βοηθήσει και εμένα και τον τόπο μας έφαγε στα μούτρα, άθελα μου, αυτή την προσβολή από αυτά τα αχαρακτήριστα όντα...».

"star"

Δημοσίευση σχολίου

Blogger