Μίκης Θεοδωράκης

Σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους σε ένα μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα για τα 90 χρόνια ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στη συναυλία χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν και τίμησε το Μίκη Θεοδωρακη, ενώ συγκινημένη η κόρη του Μαργαρίτα παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από το δήμαρχο Βέλου-Βόχας.
«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ γιατί  νιώθω ότι είναι η πατρίδα μου. Ο πατέρας μου ήρθε το 1965 και μπήκαμε  εκεί στο καφενείο στη γωνιά, δεν υπήρχε τίποτα άλλο εδώ, μόνο πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά η κόρη του Μαργαρίτα, ενώ για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μίλησε και ο δήμαρχος Βέλου- Βόχας κύριος Αννίβας Παπακυριάκος : «τον τιμάμε απόψε λοιπόν για τα 90 του χρόνια. Για 90 χρόνια παρουσίας και τεράστιας προσφοράς. Μιας προσφοράς στον τόπο μας , η οποία όμως έχει ξεπεράσει τα στενά γεωπολιτικά σύνορα της χώρας και έχει απλωθεί σε όλη την υφήλιο
Η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Λέκκας, η Αλέξια και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τη Λαϊκή  ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger