Ένα μεγάλο πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, το οποίο μας φέρνει χρόνια πίσω, ενώ αναδεικνύει ταυτόχρονα κείμενα μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών που ανέδειξε αυτός ο ευλογημένος τόπος όπως οι:  Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού μας φώτισαν σήμερα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 το Ηρώδειο!  150 χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί λοιπόν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της ταλαντούχας Σοφίας Σπυράτου ταξιδεύουν το κοινό στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία, στον Πόντο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
Αφηγητές: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σπύρος Παπαδόπουλος. 
Τραγουδούν: ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Χαριτίνη Πανοπούλου, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Λυδία Σέρβου, Παναγιώτης Σδούκος. Σκηνική Επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Παίζουν:Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος: Κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης: Βιολί Πάνος Δημητρακόπουλος: Κανονάκι Στέλλα Βαλάση: Σαντούρι Γιώργος Παππάς: Ούτι, λαούτο Μανούσος Κλαπάκης: Κρουστά
Συμμετέχουν:-Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών - Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπό τη διεύθυνση Αρχ. Μουσικοδιδασκάλου της ΜΤΧΕ κ. Χάρη Ντραβάνογλου.
Χορευτικές Ομάδες:- Χορευτική Ομάδα Ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου- Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού- Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ, Λύκειο Ελληνίδων Π.τ.Χ Νέας Ιωνίας, με τη συνεργασία του Κε. Μι. Πο και των Μικρασιατικών Συλλόγων Ν. Ιωνίας.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Μητροπολίτες, Πολιτικοί, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμανδρίτης  π.Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες με τον λόγο του και την αναφορά του στα δεινά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.


Συγχαρητήρια σε όλους όσους κοπίασαν για την εξαιρετική συναυλία-αφιέρωμα και φυσικά στον πρωτεργάτη Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ!

Ο Εκδότης του Art & Art Magazine 
& FaceMusic.gr

Νίκος Αμοργιανός

Δημοσίευση σχολίου

Blogger