Ο σπουδαίος τραγουδιστής της παράδοσής μας Παναγιώτης Λάλεζας, αναλαμβάνει πόστο στο περιοδικό πολιτισμού Art & Art Magazine, που πριν μερικές μέρες, έζησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές, με νέους να διαγωνίζονται από όλη την Ελλάδα στη μουσική και με σημαντικές βραβεύσεις, όπως αυτές του Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιώργου Μουκίδη, Παναγιώτη Λάλεζα, Γρηγόρη Νταραβάνογλου, Γιώργου Αραβίδη, Ειρήνης Νταϊφά, με επίτιμο πρόεδρο του φεστιβάλ, τον διεθνούς φήμης σολίστ του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα.

Διαφαίνεται ότι επιχειρείται μία τέτοια ανέλιξη του περιοδικού σε συνδυασμό με το Art & Art Festival - Διαγωνισμό, που όπως ειπώθηκε και από τα χείλη της αντιδημάρχου Πολιτισμού Πειραιά κ.Ειρήνης Νταϊφά, εκτός από τεράστια επιτυχημένη - λαμπερή βραδιά, έγινε πλέον και θεσμός και αυτό έχει τη δική του σημειολογία, όταν μάλιστα λέγεται από μία τόσο σπουδαία κυρία της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο από αγρότες γονείς. Από πολύ νεαρή ηλικία το τραγούδι μπήκε στην ζωή τους καθώς όπως λέει ο ίδιος αποτελεί για εκείνον βίωμα. Στα εννέα του μόλις χρόνια ξεκινάει η εμπλοκή του στο τραγούδι, ενώ από τα δέκα του αρχίζει η επαγγελματική του δραστηριότητα καθώς βγάζει τους πρώτους του δίσκους ενώ ταυτόχρονα τραγουδάει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, πανηγύρια, συναυλίες, παραστάσεις χορευτικών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια του εξωτερικού. Έως τώρα έχει 40 προσωπικούς δίσκους και 50 συμμετοχές σε δουλειές άλλων. Έχει συνεργαστεί με όλους τους παλαιότερους μουσικούς και τραγουδιστές, του χώρου του, οι οποίοι υπήρξαν μεγάλοι του δάσκαλοι. Ο ίδιος έχει τραγουδήσει συνθέσεις του Νίκου Μαμαγκάκη ενώ με την Εστουδιαντίντα και τον Γιώργο Νταλάρα ξαναζωντανέψανε το Σμυρναίικο τραγούδι. Ο Παναγιώτης Λάλεζας είναι στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Ηπείρου, σε παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων, στο Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά), στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και στο Berklee College στην Βοστώνη όπου κλήθηκε να διδάξει σε καθηγητές και μαθητές. Όραμα του Παναγιώτη Λάλεζα είναι ο μουσικός θησαυρός που κρατάει μέσα του, από τότε που ήταν παιδί μέχρι σήμερα, να ταξιδέψει ακόμη πιο μακριά ώστε να προσθέσει και αυτός ένα μικρό λίθο στη μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδας.
Τέλος, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, τιμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς από το πολιτιστικό περιοδικό Art & Art Magazine "ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ" για την προσφορά του στην παραδοσιακή μουσική και στο τραγούδι, όπου σήμερα, αναλαμβάνει και επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του περιοδικού, ως υπεύθυνος ύλης του Τομέα Παραδοσιακής Μουσικής.Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

Blogger